Eilen meillä oli neuvola. Neuvolatäti kun näki Hippusen niin ihmetteli että voi kun on kasvanut isoksi! Noh, johan siitä edellisestä kerrasta oli kulunut 1,5kk ja vauvathan kasvaa pienessä ajassa ihan hurjasti.

Pojalla vaan oli vähän väsy ja väsyitkua. Yhtään ei tykätty kun piti riisua punnitusta ja mittausta varten. Painoa jätkänpätkällä on 7290g ja pituutta 64cm. Saa siinä ihmetellä, että miksi käsi menee iltapesulla maitohapoille kun kannattelen poikaa.... Ei ihan yläkäyrillä mennä, mutta keskiarvoa korkeammalla kuitenkin. Poika on ihan sopusuhtainen, ei liian tukeva muttei rimpulakaan. Ja suloinen kun mikä!

Ja ne rokotukset!! Rotavirukselle vähän irvisteltiin, yhdistelmärokotteelle itkettiin ja pneunokokkirokotteelle parkaistiin vähän isommin. Olkapäätä vasten kuitenkin rauhoituttiin ja saipa neuvolatäti vielä pienen hymynkin vaikka "kiusasikin". Josta oli muuten ihan otettu!!

Päivällä poika jokelteli ja hymysi kuten ennenkin, iltaa kohti muuttui vähän vaisummaksi. Lämpöä oli seiskalta 37,4, joten supon ja sapuskan jälkeen poika nukkumaan. Ihan hyvin tuo nukkui, kaksi syöttöä yöllä ja yksi puoli seiskalta ja ylös noustiin kasilta. Ja saatiin taas aamuhymyt ja jokellukset. Ensi kerralla onkin sitten lääkäri, mutta rokotuksia ei ole.

Me mennään vielä tämä kuu tissimaidolla, mutta ostin jo valmiiksi porkanaa ja bataattia, teen niistä makuannokset pakkaseen odottamaan tämän kuun loppua. Ilmeisesti kiinteisiin pitää mennä hitaasti ettei pienen vatsa mene sekaisin. Tuttavalla ainakin on pojan vatsa mennyt kovaksi ja poika itkuiseksi, varmaan pitää varuilta ostaa sitä luumusosetta.

Eipä tässä muuta, eilinen neuvola/kauppareissu ei poikinut tiehyttukosta vaikka niin etukäteen pelkäsin, ehkä nää tissit alkaa tottua, en tiedä, mutta ihanaa ettei tullu kipeeksi vaikka oli pakkasta niin paljon. Nyt pakkasta on -27 astetta ja viikonlopuksi luvannut -30 astetta. Onneksi tässä ei enää ole kuin 1,5kk potentiaalisia pakkaskuukausia, sitten alkaa kevät. Oli tosiaan hyvä että joulukuu ja tammikuu olivat "leutoja".