Tänään siis käväistiin Hippusen kanssa 5 kk neuvolassa. Olipa mukavaa tällä kertaa kun vierastaminen oli jäänyt ja nyt hymyiltiin ja häslättiin ja juteltiin ihan tosissaan! Neuvolatätikin oli ihmeissään kun viimekerralla oli yhtä huutoa. Kyllähän se piti tänäänkin huutaa kun taas piti rokottaa, mutta ei me kauaa huudettu kun jo hymyiltiin ja sitten kun äiti nosti ylös suorille käsille niin naurettiinkin jo. Illalla mitataan kuume ja katsomaat tarviiko antaa lääkettä.

Mutta siis 5kk mitat on pituus 68,5cm, paino 9030g ja päänympärys 44cm. Ihan asiallisesti kasvaa, pikkusen keskiarvoa isompi, muttei mitenkään ihmeellisesti isompi kaveri.

Neuvolatäti ihmetteli sitä kun meillä edelleen syödään kahdesti yöllä "Oho!" tätiltä pääsi kun kerroi pojan vetevän sen 200ml molemmillta kerroilla ihan tyhjiin. Kuulemma pitäis alkaa vähentää yösyömistä kun kerran soseetkin ollaan aloitettu yli kuukausi sitten ja hammas ei tykkää yöllisistä happohyökkäyksistä. Mä olen luullu et vasta 6kk jälkeen alkaa olla ajankohtasta toi yösyömisen lopattaminen. Pittää varmaan sitten pikkuhiljaa alkaa vähentää...

Sitten oli musta outoa et 6kk neuvola njälkeen seuraava on siten 1v neuvola!?! Siis täh!!! Eikö ole esim 8kk neuvolaa? Miten ne sitten kuvittelee seuraavansa tyypin kehitystä? Vähän outoa  musta, mut niin se täti sanoi.

Hippuen treenaa kauhesti liikkeele lähtöä. Ensin nostetaan yläkroppaa etunojaan tosi ylös ja sitten kädet ylös ja peppu ylös ja hilataan polvia koukkuun ja vartalon alle. Kyllä tuo kohta lähtee liikkeelle :) Toisaalta ihanaa ja toisaalta hyvästi äidin rauha tehdä kotitöitä!!

Kiinteitä soseita ollaan tosiaan aloiteltu. Suu avataan kuin linnunpojalla ja lusikkaa saa heilutella nopeaan, muuten tulee huuto hitaasta palvelusta.Imetyksen olen nyt sitten lopettanut. Ei ollu mun päätös, poika ei tissiä huoli ja se oli rasittavaa väkisin yrittää imemään. Mulla ei oo kuukauteen ollu tiehyttukoksia vaikka ollaankin aamupalatissitelty eiliseen päivään asti.

Tähän mennessä Hippunen osaa:
-kääntyä selältä mahalleen
-nauraa
-jokeltaa
-päristelee (tämä on hauskaa varsinkin ruoka-aikaan...)
-tarttua esineisiin jotka sitten matkaavat suuhunsa
-tunnistaa nimensä
-istuu jämysti tuettaessa
-pinsetti-otetta treenataan samoin eteenpäin menoa, mutta vielä ei hallita niitä

Hippunen syö:
-porkkanaa
-bataattia
-kukkakaalta
-palsternakkaa
-parsakaalta

-päärynää
-luumua
-mangoa
-omenaa
-banaania

-seitiä
-broileria

 

Sitä mä vaan lähdin miettimään, että pitäiskö mun alkaa kutsua Hippusta etunimen ekalla kirjaimella? Kun eihän tuo poika mikään Hippunen enää ole, yli 9kg jätkä!! Että joko Hippu tai J tästä lähdin.