On tuo yhdenlainen ihme tuo poika; kukaan ei ikinä usko kun me sanotaan että hän on kiltti ku mikä, meidän aurinkopoika. Koko ajan hymyilemässä tai sitten itsekseen höpisee pesulapuille. Minä voin kaikessa rauhassa olla keittiössä siivoamassa tiskipöytää kun tämä puuhailee omassa huoneessaan tai olkkarissa. Kun äitikutsu änähdetään niin äiti tulee.

Poika viihtyy itsekseen, ei minulla ole vielä tähä mennessä ollut esim. ongelmaa käydä kaikessa rauhassa vessassa. Tosin hän ilahtuu suunnattomasti kun äiti tai isä laskeutuu lattiatasoon joko touhuamaan hänen kanssaan tai sitten me vaan makoillaan pää sohvatyynyillä ja katotaan telkkaa sillä välin ku poika tutkii vetoketjunvedintä tai housujen nyöriä. Silitellään, taputellaan, jutellaan ja nuuskutellaan tarvittaessa, mutta tärkeintä lienee se että on vaan lähellä.

Elämä on selvästikin seesteytynyt. On selvät ruoka-ajat ja selvät nukkuumaanmenoajat rutiineineen. Siinä välissä sitten leikitään tai joskus mennään päikkäreille kärryillä. Mieheni on monesti sanonut minulle ettei minulla ole oikeasti aavistutstakaan siitä miten helppo vauva J on. Ei itkuja päivällä, ei itkuja yöllä, ei tarvitse kanniskella koko päivää, ehtii olla koneella, siivota, imuroida, touhuta omiaan.

Oli vaivaton raskautua, helppo raskaus ja ihmeellisen helppo vauva. Synnytys tietty ei menny ohjekirjan mukaan millään osa-alueella, mutta sen on onneksi hyvin unohtanut.

Tässä se nyt touhuaa:

Toisaalta eniten kiehtoo kaikki mikä EI OLE oma lelu. Kuten äidin skräppäyspapereiden kansio:


"Kuka. Koskinko? No en tietenkään koskenut!"

Tai sitten iskän kitaran hihna:

 

Tosin mies on kyllä kieltänyt minua, etten saa kertoa julkisesti mten helppo vauva meillä on. Koska tosiaan muilla saattaa olla niitä vaativia vauvoja tai yökaudet vanhempiaan valvottavia vauvoja, vauvoja jotka pienestäkin änehtävät. Voivat nämä tämmöisten vauvojen vanhemmat olla katkeria ja sanoa pahasti jos kovasti lesotan J:n helppoutta. Mutta kun poika nyt vain on tuommoinen! 

Toivottavasti paha karma ei nyt vie meidän helppoa ja kilttiä poikaa. Tosin onhan noita hampaita vielä puhkeamatta, vaikka justiin pullahti alas kolmas hammas!!!

 

Ja muistakaahan aijemman postauksen arvonta. Nostelen sitä aina ylös silloin tällöin.