Oltiin viikonlopun yli Rovaniemellä häissä. Ortodoksisessa sellaisessa. Koska itse olen evankelinluterilainen, niin olen ollut lähinnä isoissa kirkkohäissä. Tämä oli jotain täysin erilaista. Kirkko oli paljon pienempi, intiimimpi. Penkkejä siellä ei ollut, mutta jos ei seistä jaksanut niin sai istua. En ole ikinä ennen ollut tälläisessa tilaisuudessa. Toki olen ortodoksisessa kirkossa ollut, ukkini oli ortodoksi ja hänet siunattiin haudan lepoon Nurmeksen ortodoksisessa kirkossa, mutta siitäkin on jo yli viisitoista vuotta.

Ensinnäkin kysymys kuului "Haluatko sinä, meidän Herramme palvelija/palvelitar ottaa tämän Herran palvelijan/palvelijattaren mieheksesi/vaimoksesi" ja tähän vastattiin "Kyllä, kunnioitettu isä". Muitakin eroja oli, mutta en halua niistä kertoa, koska en tiedä asioiden oikeita nimiä ja tilaisuus säilyy kuitenkin mielessäni koko elämäni. Toisaalta, voin ehkä itsekin joutua (okei päästä :)) siihen tilanteeseen, koska avomieheni on ortodoksi. Toisaalta kumpikaan meistä ei pipo kireällä puhu tai toteuta uskontoaan. Ihan hyvin voisin mennä maistraatissa naimisiin.

Reissu oli kaikin puolin ihan hieno. Sää suosi ja tapasin pitkästä aikaa miehen sukua. Ja tarjolla oli parasta kalakeittoa, mitä ikinä olen syönyt!