Ensimmäistä kertaa minulla kukkii amatsoninlilja! Sen "juuret" ulottuvat isoisoäidille saakka ja itse sain sipulin äidin puskasta. Kukkimaan sain liljani siten, että ikkunarempantakia siirsin kaikki kukat olohuoneen nurkkaan ja vähän "unohdin" ne sinne, eli olivat vähällä valolla ja vähällä vedellä. Kun hoksasin liljan alkavan nuupottaa siirsin ikkunan lähelle ja annoin vettä. Ja se kiitti minua näin ihanalla kukalla:

967353.jpg

Kukan takaa kurkistaa toinenkin nuppu, yhteensä nuppuja on kukkavarressa neljä. Sitten vielä kokovertailua, 162 senttisen naisen käden ja amatsoninliljan kukan välillä:

967374.jpg

Aikas iso, eikö! Mutta, mutta. Kun tuolta aijemmista kuvista huomaa, on liljani melko tuuhea. Vaan ei ole enää. tuo sipuli josta kukkavarsi on tullut haalistaa sitä viimeistäkin lehteään ja toisessa sipulissa on vain kaksi lehteä..... Toivottavasti ei kuole! On nimittäin hyvin yleistä, että tasaisen hyvissä olosuhteissa pidetyt huonekasvit eivät kuki, mutta kun "unohdat" ne, niin ne kuvittelee että kuolo kohta korjaa ja sukua jatkaakseen on vielä kukittava ennen kuihtumista.

Mites on, viherpeukut; kasvattaako amatsoninliljani vielä uusia lehtiä?