Apua miten vaikea keksiä vetävä otsikko! Koska ajattelin taas hehkuttaa jousiammunta tunneista.

Aloitin taas ihan tähtäinjousella 8 metrin matkalta, mutta kun alkoi jo olla niin paljon aloittelioita mukana että ammunnassa meni jo monta minuuttia, niin siirryin "isojen" puolelle. Eli 18 metrin radalle, joka ilmeisesti on ihan halliammunta etäisyys. Tuntui aluksi, että lentääkö se nuoli niin pitkäle asti, mutta kyllä vain se nasahti pehmusteisiin.

Ensimmäinen puolitoista tuntia sitten siellä. Kun paikelle tuli kokenut ampuja oman jousensa kanss jäin ihmettelemään sitä ihmeen tappia mikä sojotti jousesta suoraan eteenpäin. Että mikäkäs ihme juttu tuo on. Oli kuulemma vakaaja ja siinä samassa sain käyttämääni jouseen samanlaisen tapin. Pituutta oli n. puoli metriä. Ja ihme! Se tosiaan vakautti jousta, niin ettei se heilunut! Tosin painoa tuli lisää. Kaksi tuntinen oli lähes lopussa kun nöyrästi pyysin vielä saada kokeilla taljajousta.

Se se vasta olikin! Aluksi kokeilin 20 paunan (eli siis 8,5 kg:n vetovastus?) taljaa, mikä vaati jo keskittymistä, että sai kiskottua jänteen taakse. Eli taljajousi on alussa jännitettäessä tosi raskas, mutta kun jänne on takana niin rasitus on enää 30-50% alusta. Tällä siis kokeilin kolme nuolta ja sitten sain vaihdettua taljan kevyempään. En tullut kysyneeksi, että kuinka kevyt, mutta ihan inhimillinen kuitenkin. Tällä räpsin 18 metriin kolme sarjaa, mutta siinä vaiheessa olin ampunut jo melkein kaksi ja puoli tuntia ja alkoi jousikäsi olla jo finaalissa. Käsi tärisi ja oli jo sen verran kipeä, että lopetettava oli. Mutta ensi tiistaina taas!

Taitaa käydä niin, että Karakali on kohta liittynyt jousiammunta seuraan...