Niinhän siinä sitten kävi, että tykästyin tuohon ruskeaan neulatyynyyn niin paljon että sellainen piti sitten vielä yksi lisää ommella. On vaan niin nopea ja hauska tehdä!! Olen myös pari päivää surffannut netissä ja etsinyt muita pieniä ompeluideoita. Ja koska silmäneulani eivät oikein tykkää neulatyynyssä olla, niin ajattelin tehdä niille neulakirjan (eli needle books, jos joku haluaa etsiä kuvia myös englanninkielisiltä sivuilta).

Neulatyynyyn löysin aivan ihanan napin, jossa minusta on kasvot:

Tarkoitus oli tehdä neulakirjasta ruskeavoittoinen, mutta sitten kun en löytänyt MISTÄÄN ruskeaa polvekenauhaani, niin päädyin hempeän vaaleanpunaiseen. Tuli aivan ylisöpö mielestäni! Mutta, mutta.... jos neulatyynyn tekoon meni reilu puolituntia niin tuota neulakirjaa väsäsin valehtelematta yli kolme tuntia!!! Tosin siitä tuli aivan ihana ja kerralla siististi tehty. Silitin, mittasin ja mallasin.

Etu- ja takakannella on siis samat koristenauhat, mutta etukanteen laitoin koristeeksi myös kolme nappia. Kävin monta nettisivua läpi, että mitä systeemiä ihmiset on käyttäneet kirjan sulkemisessa. Oli tarranauhaa, tavallista nauhaa, kuminauhanyöriä, vetoketjua, yksinkertainen huopapala, johon leikattu napinläpi ja painonappi.
Ensin mulla oli mielessä että teen kankaasta nauhan ja siihen napinläven. Mutta jostain syystä ompelukoneeni ei suostunut tekemään napinläpiä, joten laitoin painonapin vaaleanpunaiseen nauhaan. Tietysti kotona oli vain yksi painonappi ja sekin musta, mutta ei se haittaa. Kokeilin laittaa nauhan päälle feikkinapin, mutta se oli niin ruma viritys että otin sen pois.

Kirjan vuorena on tumman ruskeaa, paksuhkoa huopaa. Koristenauhat ompelin ensin vaaleaan kankaaseen kiinni ja sitten tein taitoin reunat ja ompelin kankaan ja huovan toisiinsa:

Nuo vaaleat pilkut on nappien ompelusta. Muutama neulakin sinne on jo eksynyt :)

Tässä vielä ylhäältä kuva:

Oli kyllä sen verran mukavaa puuhaan loppujen lopuksi, että näitä taitaa tulla tehtyä enemmänkin. Varsinkin kun sain nyt "jään" rikottua!