Eli nyt sitten tarinaa viime lauantain aherruksesta ystäväni "Annan" pihassa. Onneksi välimatkaa ei ole kuin reilut kymmenen kilometriä ja mulla oli auto käytössä. Linjurillakin olisi tosin päässyt. Olin jo aikaisemmin käynyt Annan luona tutustumassa työmaahan, joten nyt ei tarvinnut kuin vetää hanskat käteen ja lapio kouraan. Annan pihamaa on entistä merenpohjaa eli savista, ei kiva. Kohopenkkit ovat se salaisuus.
Mutta tässä siis lähtötilanne:

1660515.jpg

Nurkassa on jo valmiiksi omenapuu. Penkki on muokattu käyttämällä hevonpeetä ja multaa ja hiekkaa. Nämä pitäisi sitten penkkiin istuttaa:

1660518.jpg

Ruusuja (ylälaidassa), pioneita, päivänliljoja, valkotähkää, keijunkukkaa..... Istutuskuoppia tuli kaivettua yksi jos toinenkin ja välillä piti käydä joumatauolla; meillä oli aivan mahtavan aurinkoinen päivä pihapuuhille, tämän kesän rusketusraidatkin on nyt sitten hommattu :D
Tältä penkki näyttää kun asukin on saatu paikoilleen. Vielä näyttää kovin väljältä ja harvalta, mutta jotta kasvit tulevaisuudessa kasvaisivat kunnolla on niille toki mitattava istutusvälit naapuriin:

1660523.jpg

Sitten siirrytäänkin havuryhmän tekoon. Tämä olikin sitten isompi vääntö; istutusaluetta ei ollut, joten se piti savimaahan kaivaa. Hikinen urakka! Savi ei kuvassa näy, mutta luottakaa muhun, sitä oli ja kovassa olikin sen taltuttaminen:

1660528.jpg

Tässä onkin sitten jo havuryhmän asukkaat paikoillaan, hopeakuusi, pallokuusi ja maanpeitehavu. Lisäksi tuohon nurkkaan tuli ruohomainen liljakasvi (jonka nimeä en nyt tietenkään enää muista)

1660529.jpg
1660531.jpg

Sitten vielä havuryhmän koristutkseksi koristekiveä ja sepeliä. Tuonne taaemmaksi tulee vielä tiilimursketta, kunhan Anna saa sitä hankittua.

1660540.jpg
1660532.jpg

Urakkaan meni reilut seitsemän tuntia. Tosi mukavaa oli tällaisen pihattoman kerrastaloasujan käydä mylläämässä kukkapenkkejä! Ja kiitos vielä Annan miehelle tosi hyvästä grilliruuasta. Päivä venyi tuonne puoleenyöhön asti, mutta kyllä se kannatti. Tekopalkaksi sain Annalta mm. viiruhelpeä ja chilejä, niistä juttua kuvien kera sitten toisella kertaa.