Krakleeraamalla saat uuditettua/tuunattua kaikkea puusta, lasista, pahvista tai metallista valmistettua. Krakleerattu maalipinta on halkeillu ja kaunis, se elävöittää pintaa ja saa esineet näyttämään vanhoilta. Minä krakleerasin lukollisen pienen lippaan. Ensin tarvitsen seuraavat tuotteet:

-Pohja- ja pintamaali. Mieluiten vesiohenteinen, koska käyttämäni lakka on vesiohenteista
-Krakleerauslakkaa
-Pensseleitä
-Kraaleerattava esine
-Pieni astia, jos haluat ohentaa maalia+ muovilusikka tms. maalin sekoittamiseen
-Muut työkalut, jos niitä tarvitset

Ensin nykersin lippaastani lukon ja saranat pois. Vaikka tämä olikin kokeilu, niin homman voi silti hoitaa kunnolla.

Ensin siis maalattavaan pintaan sivellään TUMMA alusväri. Tai vaalea, jos haluat esineestä tumman. Pääasia kuitenkin että värit POIKKEAVAT toisitaan selvästi. Voi olla tarpeen puhdistaa tai hioma esinettä. Syntyvät halkeamat ovat siis pohjavärin värisiä. Anna kuivua.

Sitten sivellään lakkakerros päälle. Mitä paksumpi kerros, sen suuremmat ovat syntyvät halkeamat. HUOM!!! ÄLÄ RAVISTA LAKKAPULLOA!!!! Jos ravistat, syntyy ilmakuplia ja niitä emme halua. Kääntele pulloa varovasti, jotta lakka sekoittuu.

Kas näin. Anna lakan kuivua muutama tunti, noin kolmesta neljään päivään. Halkeamat syntyvät tosi hitaasti jos annat lakan olla pinnalla useamman päivän.

Kun lakka on kuivunut maalaa päälle pintaväri. Levitä väri tasaisesti välttäen hankaamista ja useaa maalikerrosta. Jos kosket pensselillä halkeilevaa pintaa saat pintavärin leviämään ja halkeamat rumiksi. Ole nopea ja käsittele alue kerrallaan.

Halkeamat alkavat muodostua aika äkkiä, vähintään viisi minuuttia pintavärin levittämisestä.

Tämän lippaan kanteen tuli aika isot halkeamat, mutta muuten tuunaus oli onnistunut

Tässä valmis lipas