Onko omaperäisempää, kuin ottaa otsikko kuukaudesta? Mutta kun minusta syyskuu on vuoden paras kuukausi. On vielä tarpeeksi lämmintä, ettei tarvitse pyöräilessä lakkia ja hanskoja, muttei kuitenkaan niin tukahduttavan kuuma kuin oli heinäkuussa. Illat alkaa hämärtyä niin että on mukavaa polttaa kynttilöitä, mutta päivät on kuitenkin vielä sopivan pitkiä ja valoisia. Voisin elää puoli vuotta syyskuuta.

Jopa syksyiset sateet on ihania. Varsinkin jos ei tarvi olla töissä ja pyöräillä sateessa kotiin. Tosin silloin on hyvä syy tehdä kuumaa kaakaota ja linnoittautua viltin kanssa sohvalle. Ja syksyiset myrskyt! Ne vasta komeita on! Katsella ikkunasta kuinka tuuli repii ja riuhtoo puita, ihailla sitä voimaa. Tosin ei silloin kun ollaan pyöräilemässä töistä kotiin.... paitsi myötätuuleen ;)

Syyskuussa on mukavaa kävellä joenrannassa. Yleensä sunnuntaisin, koska jalat on meillä molemmilla kipeät viikolla seisomatyön takia. Jos olet jaloillasi koko päivän niin taatusti ei tee mieli olla enää vapaa-ajalla!

Tässä olisi läheinen, rautainen siltamme:

Aina kun juna menee sillan yli, se kuuluu asuntoomme, mutta siihen on jo niin tottunut ettei se häiritse. Mutta olen viime aikoina ruvennut inhoamaan tuota sillan kevyenliikenteen osaa. Siinä on kulunut lautapäällyste ja siitä kun pyöräilee niin pompottaa ikävästi kasvavaa mahaa. Viimeiset metrit ajan jo seisaaltaan.

Joen rannasta löytyi tällainen kaunis luononkukka. Olen muka hyvä biologiassa, mutta en tätä kasvia nyt äkkiseltään tunnista:

Ihana pillikäs!

Rannalta löytyi myös tällaisiaä söpöliinejä:

Aivan ihana aavistus vaaleanpunaista. Niistä tulee isona tämmöisiä:

Oisko kurttulehtiruusu kyseessä? Hansaruusu?